Фармацевтичната компания Модерна“ е кандидатствала за спешно одобрение на ваксината си

...
Коментари Харесай

Ваксината на ``Модерна`` e показала 94,1% ефективност, чака одобрение |

Фармацевтичната компания „ Модерна “ е кандидатствала за незабавно утвърждение на ваксината си против COVID-19 в Американската организация по храните и медикаментите. Според производителя цялостните резултати от последната фаза на проучванията са показали 94,1% успеваемост на имунизацията, без съществени терзания за безопасността й, оповестиха международните организации.

Компанията има намерение да кандидатства за утвърждение и в Европа. Американският регулатор ще прегледа молбата за утвърждение на съвещание на 17 декември. Американската администрация отпусна на „ Модерна “ 486 млн. $ за
създаването на ваксина против новия ковид. Ако имунизацията бъде утвърдена, тя ще може да се слага на американци още от 21 декември нататък.

Според данните от компанията изследването, в което са взели присъединяване 30 000 доброволци, покрива всички критерии за утвърждение на медикамента. Важен детайл е, че препаратът на „ Модерна “ предотвратява на 100% тежко боледуване от коронавирус.

Компанията твърди, че до края на декември може да създаде 20 млн. дози и между 500 млн. и 1 милиарда през 2021 година Както при останалите ваксини за COVID-19 и тази е с два приема, което значи, че 20 млн. дози ще стигнат за 10 млн. души.

„ Модерна “ е втората компания, която кандидатства за незабавно утвърждение на ваксината си. „ Пфайзер “ подаде документи за същата процедура още на 20 ноември. И при двете ваксини, първите дози ще бъдат инжектирани на избрани групи – медицински личен състав, чиновници на първа линия и хора от рисковите групи.

Повече от 70 са имунизациите против новия ковид, които се създават по цял свят. От тях 11, в това число тези на „ Модерна “ и „ Пфайзер “ са в стадий на мащабно клинично тестване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР